بررسی فایلهای ماژول جوملا و عملکرد هر کدام از فایلها و کدنویسی ماژول
در این قسمت از سری آموزشهای افزونه نویسی ارس جوملا میخواهیم ماژولهای جوملا را مورد بررسی قرار دهیم. هدف از این آموزش گفتن این نیست که ماژولها چی هستن و چه کارهایی انجام میدهند ولی در کل ماژولها جزو افزونه های مهم جوملا هستند که کار نمایش اطلاعات مختلف را در موقعیتهای مختلف سایت برعهده دارن و ما در این بخش از آموزشهای افزونه نویسی جوملا میخواهیم از لحاظ ساختاری و کدنویسی، ماژول ها را بررسی کنیم.
ساختار کلی ماژول جوملا در حالت استاندارد مطابق تصویر زیر هست که در ادامه به توضیح هر کدام از فایلها خواهیم پرداخت:
1: mod_modulename پوشه اصلی ماژول است که طبق استاندار خاص جوملا به نام ماژول ایجاد میشود.
2: mod_modulename.xml فایل xml که جزو فایلهای اصلی جوملا بوده و عملیات نصب را بر عهده دارد. تمام تنظیمات ماژول در این فایل کدنویسی میشود.
3: mod_modulename.php مهمترین فایل php ماژول هست که کار کنترل اجرای ماژول را برعهده دارد.
4: helper.php فایل کمکی برای ماژولها هست که کلاسهای php و در صورت نیاز کدهای اتصال به دیتابیس در این فایل لحاظ میشود.
5: index.html یک فایل html خالی هست که در اکثر افزونه ها و پوشه های جوملا مشاهده میکنیم یک فایل امنیتی برای جلوگیری از دسنرسی مستقیم به پوشه ها
6: پوشه tmpl که در داخل این پوشه فایل default.php قرار دارد که در واقع بخش ظاهری و نمایشی ماژولها بوده و در قالب این فایل نمایش داده میشود.
اگر از لحاظ کدنویسی MVC به ماژول نگاه کنیم در واقع فایل helper.php بعنوان model و فایل default.php داخل پوشه tmpl بعنوان view و فایل mod_modulename.php بعنوان controller عمل میکند که فایلهای helper.php و default.php را بهم متصل کرده و نتیجه در خروجی سایت ما نمایش داده میشود. با این تفاسیر زمانی که میخواهیم از پایه یک ماژولی را طراحی و کدنویسی کنیم در حالت استاندارد باید فایلهایی را که نام برده شد در کنار هم و طبق استانداردهای جوملا ایجاد کنیم در بخشهای بعدی آموزشهای افزونه نویسی ارس جوملا انشالله سعی خواهیم کرد آموزش نحوه کدنویسی یک ماژول را هم داشته باشیم.